04 September 2009

Van Streetstyle tot Haute Couture: De herfst/winter fashion van 2009 en 2010


Bonjour fashionista's,

Hebben jullie ook zo een zin in de herfst en de winter? Ik ZEKER wel! Niet om het weer (koud en nat), maar omdat alle modehuizen hun nieuwe herfst/winter collectie showen! Uitgerust met een stapel modetijdschriften blog ik voor jullie de HOTSTE en LEUKSTE trends van dit moment! Lang leve mode!


DE BALMAIN-jeans
Te zien bij Balmain

Alleen zwervers dragen toch broeken met scheuren er in? Nee, hoor! Echte fashionista's weten dat Balmain dit jaar uitkwam met de jeans met scheuren. Victoria Beckham, Lindsay Lohan en Beyonce zijn al fan. Nu jij nog! Keer je spaarvarkentje maar om, want de fashionable broek kost maar liefst 1100 euro. Jij koopt er natuurlijk gewoon een bij Hennes en Maurits of SPS Superstar. Even mooi en betaalbaar!



POWERDRESSING
Te zien bij o.a. Givenchy, Gucci, Stella McCartney en Yves Saint Laurent

De look uit de jaren tachtig is weer helemaal 2009! Een kleine mode-geschiedenisles kan geen kwaad, toch? :-p Het begon allemaal bij de 80'er jaren tv-serie 'Dynasty'. Het ging over een rijke familie. Ze leefden in een mansion en daar beleefden ze allemaal avonturen. De elite-familie ging natuurlijk naar allemaal dure feestjes en ze droegen de meest stylish kleren. Inclusief shoulderpads! In 2009 dragen wij de shoulderpads gecombineerd met een jurkje, hoge hakken en een leren jas zoals bij Stella McCartney hierboven. Met deze look zullen zelfs celebs je een jaloerse blik geven. :-D



THIGH HIGH BOOTS
Te zien bij o.a Alexander McQueen, Hermes, Loewe en Emilio Pucci

Weg met die UGG's, weg met die Minnetonka's en HELLO Thigh High Boots! De superstylish laarzen zijn echt de trend van dit moment. Ze horen net boven je knie te komen. Bij Alexander McQueen fetisj, hoogglans bij Paul & Joe en chic suède bij Hermes, Loewe en Emilio Pucci. Model Giselle Bundchen is er al mee gespot. Ook Rihanna slaat deze trend niet over. Jij dus ook niet!
:-P


BIKER CHIC
Te zien bij o.a Balmain, Gucci, Roberto Cavalli

De geliefde rocktrend van afgelopen zomer ruilen we in voor een chic biker look. Dat doen we met SUPERSTYLISH blazers, strapless mini-jurken en heel heel veel leer. Balmain, Gucci en zelfs bloemenkoning Roberto Cavalli zijn verliefd op deze look. Met pailletten wordt de look afgestyled. We likes!



GRUNCH GIRL
Te zien bij o.a Dsquared2 en Isabel Marant

De slordige, onverzorgde punklook van de jaren 90 is terug! De rockband Nirvana zette de trend door het dragen van gescheurde jeans, smoezelige truien en rommelig haar. Denk nou niet dat je er als een zwerver bij moet lopen. In 2009 gaat het er juist om te combineren. Beetje punk, beetje rock en een slordig vleugje. Grunge-items van nu zijn de geruite blouse, het leren jasje en de verscheurde jeans. En denk erom, hé! Zie er niet uit als een zwerver, dat is dus wat je dus ABSOLUUT NIET wil!!

Van AMERICAN BEAUTY tot NOMAD

Pantone riep deze kleuren uit tot de Colors of this season:

  1. American Beauty (Rozerood)
  2. Deep Purple ( Diep paars)
  3. Honey Yellow (Honing geel)
  4. Iron (Ecru)
  5. Burnt Sienna (Perzik)
  6. Nomad (Beige)
  7. Rapture Rose (Lichtroze)
  8. Warm Olive (Olijfgroen)
  9. Majolica Blue (Donkerblauw)
  10. Creme Brulee (Mix van beige en wit)